Andreas

Odlingens grundare och eldsjäl Andreas Kronhed omkom mycket tragiskt i en olycka när han arbetade i sin skog 1 mars.Familj, släkt och vänner lämnades i ändlös sorg och chock men även med ett fantastiskt arv efter Andreas i form av en välskött odling av Hallon och Jordgubbar. Ett arv som alla berörda varit angelägna om att fortsätta förvalta i Andreas anda.

Andreas spenderade de senaste 10 åren med att förbereda, anlägga och utveckla sin egen odling av Hallon och Jordgubbar på hans gård Stora Broby i vid Omberg. Odlingen har erbjudit en uppskattad självplockning, bär till verksamheter i närområdet och en möjlighet till ett första jobb för många.

För den närmaste familjen har det efter olyckan varit en förhoppning att odlingen även fortsättningsvis kan drivas vidare i Andreas anda. Det är därför med stor tillförsikt och hopp som familjen nu kan ge uppdraget att förvalta odlingen till Thomas och Åsa Orrenius på Alvastra Kungsgård.

Thomas och Åsa som är grannar till Stora Broby har varit Andreas nära vänner sedan tonåren och vänskapen har fördjupats både under deras tid på lantmästarutbildningen på Alnarp och under otaliga gemensamma äventyr på skidor. Inget kommer någonsin igen bli som innan olyckan men tillsammans i familjerna Kronhed och Orrenius så hoppas vi kunna skapa något som Andreas skulle kunna känna samma stolthet för som han gjorde för sin egen odling av Hallon och Jordgubbar.

/Familjen KronhedTack till Andreas familj, alla fina hjälpsamma vänner och kollegor till Andreas som hjälper oss på vägen, vi ska göra vårt yttersta!

/Åsa och Thomas

Andreas, vi saknar Dig!!!